Tafeltennisclub Sokah Hoboken bereikte afgelopen weekend de tweede ronde van de ETTU Cup, na de Champions League het belangrijkste Europese bekertornooi.

Sokah slaagde er in Kroatië zelfs in zijn drie matchen te winnen, telkens met 3-0. Die resultaten, tegen het Kroatische Starr Varazdin, tegen het Turkse Ankara en tegen het Portugese Juncal, zijn des te opmerkelijker, omdat Sokah, zijn politiek trouw, de pas 14-jarige belofte Olav Kosolosky volop een kans gunde.
Kosolosky, die Paralympisch kampioen Laurens Devos (pas woensdag terug uit Rio de Janeiro) verving, speelde in het noorden van Kroatië aan de zijde van Kilomo Vitta en Rajko Gommers.
De tweede ronde van de ETTU Cup heeft plaats op 29 oktober en 30 oktober. Waar Sokah dan naartoe moet reizen, is nog onduidelijk en hangt af van een loting.
Intussen maken ze zich in Hoboken op voor de eerste wedstrijd van de Belgische Superdivisie, komende zaterdag om 18 uur in eigen huis tegen het sterke Palette Castellinoise.
Bovendien wordt Laurens Devos dan door de club gehuldigd voor zijn gouden medaille op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De 16-jarige Devos wordt zaterdagnamiddag eerst in de bloemetjes gezet in De Haan en snelt daarna van de kust recht naar Hoboken.

Bron: Marc Gijs

 

X

Right Click

No right click