Ons verhaal over de jaren heen...Topsport in Antwerpen, het kan!

Tafeltennisclub Sokah Vzw bestaat in 2019 negenenveertig jaar en verwierf in die periode naam en faam in de wereld van het Vlaamse en Belgische tafeltennis. Dit decennium groeide de Hobokense club zelfs uit tot de meest constante topclub van het land.

Sokah grossieerde in overwinningen in de Beker van Antwerpen en de Beker van Vlaanderen. Nationaal werd slechts één keer zilverwerk gewonnen (de Belgische Beker in 2018), maar geen enkel team was de voorbije tien jaar constanter. Sokah stond in de jongste vijf seizoenen vier keer in de bekerfinale en in de Superdivisie – de hoogste reeks van de Belgische Tafeltennisbond – werd nooit lager geëindigd dan de vijfde plaats (2011-2012). Sokah werd één keer vierde, drie keer derde en vier keer tweede.

Het seizoen 2018-2019 was het succesrijkste uit de geschiedenis van de club. Sokah eindigde tweede in de Superdivisie en was bekerfinalist. Een absolute uitschieter was de kwalificatie voor de kwartfinales van de ETTU Cup. Sokah werd daarmee het eerste Vlaamse en tweede Belgische team dat zo ver doordrong in een Europese bekercompetitie. In januari 2019 werd Sokah voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot sportclub van het district Hoboken.
Ook individueel werd het een topjaar voor de jongens van Sokah. Robin Devos was verliezend finalist op het Belgisch kampioenschap, Jérémy Petiot bereikte de halve finales van het kampioenschap van Frankrijk en Rajko Gommers werd kampioen van Nederland. Paralympisch kampioen Laurens Devos werd in de zomer van 2018 wereldkampioen.

Maar Sokah Vzw is veel meer dan zijn ploeg in de Superdivisie.

Onze club groeide de voorbije jaren uit tot een van de grootste en meest actieve van Vlaanderen. Sokah Vzw telt intussen zo'n 170 leden en meer dan dertig competitieploegen. Bovendien was Sokah Vzw het voorbije decennium bijzonder actief. Niet alleen organiseerde het in Antwerpen al twe keer de Belgische A-kampioenschappen, maar ook diverse interlands. Wellicht nergens meer dan bij Sokah Vzw wordt zoveel aandacht geschonken aan de trainingsmogelijkheden van zijn spelers en worden recreanten op een zo gelijkwaardig mogelijke manier behandeld. Voor iedereen, jong of oud, man of vrouw en recreant of topsporter, worden er wekelijks gratis geleide trainingen georganiseerd in de eigen tafeltenniszaal. Onze club doet er alles aan om het tafeltennis te promoten en zijn sponsors te dienen. Daarom zette Sokah Vzw in 1994 een enorme stap, toen werd gestart met de bouw van een eigen tafeltennishal in de Albert Einsteinlaan in Hoboken.

Het project werd gerealiseerd in samenwerking met de Stad Antwerpen. De zaal werd op 5 september 1995 in gebruik genomen en er kan op tien tafels worden gespeeld.
Die nieuwe zaal maakt deel uit van een sportcentrum (voetbalveld, moderne cafetaria, kleedkamers en sportzaal). Naast onze club maken nog enkele voetbalclubs en tafeltennisverenigingen gebruik van deze accommodatie. Dagelijks is er volop activiteit in onze tafeltennishal, elke avond worden competitiewedstrijden gespeeld, tot op het allerhoogste niveau. Sokah Vzw beseft dat de sport op topniveau slechts kan overleven mits een voortdurende verbetering van de service voor spelers, publiek en sponsors en wil daarvan werk maken.

Vandaag bereidt onze club de toekomst voor. Sokah Vzw wil zich voorgoed een plaatsje verwerven in de top van het Belgische tafeltennis, niet alleen sportief, maar ook structureel en organisatorisch. Onze aanpak kost geld, maar is toekomstgericht. Sokah Vzw denkt aan de jeugd en bouwt aan hun toekomst. Alleen door ambitie, inzet en een doordacht beleid kan onze club de sportieve toekomst van de jeugd echter niet garanderen. Daarom willen wij ook een forum creëren voor onze sponsors en voor iedereen die met onze sport en onze jeugd begaan is.

Sokah Vzw timmert constant aan de weg naar morgen en hoopt daarom straks zijn ruim 20 jaar jonge sportzaal op de grens van Hoboken en Wilrijk uit te kunnen bouwen, om verdere groei mogelijk te maken en onze sport, de jeugd, het publiek en alle commerciële partners nog beter te kunnen dienen.
Geen club kan zo'n taak alleen aan. We rekenen daarom op jullie steun.

X

Right Click

No right click