Laurens Devos (Sokah) pakt goud op Paralympics

Laurens Devos bezorgde België een eerste gouden medaille op de Paralympics in Rio de Janeiro. De pas 16-jarige belofte van Sokah Hoboken snelde in Brazilië naar een eerste Olympische titel in zijn carrière.
Niet alleen op weg naar de finale in het tafeltennis (categorie 9) gaf hij niet één set prijs, ook in de strijd om het goud deed hij dat niet!
Na overwinningen in de kwartfinale tegen de Amerikaan Leibovitz en in de halve finale tegen de Spanjaard Perez Gonzalez, het nummer drie van de wereld, gunde hij in de finale geen setje aan de 30-jarige Nederlander Gerben Last, in de voorbije maanden nochtans driemaal sterker dan Devos, het nummer twee op de wereldranking.
Na een aarzelende start in de finale krikte Laurens Devos, straks met Sokah Hoboken ook aan de slag in de Superdivisie van het Belgische tafeltennis, zijn niveau geweldig op en snelde hij naar het goud. "Nooit zag ik hem beter spelen", aldus zijn coach Carlo Agnello.
De Europese kampioen van 2015, die een groot deel van zijn Olympische voorbereiding organiseerde in zijn eigen club in Hoboken, was in de finale in Brazilië veel te sterk voor zijn tegenstander. Hij won de eerste set tegen Gerben Last met 11-8, de tweede met 11-7 en de derde met 11-4.

X

Right Click

No right click