Sokah voorbij Diest naar halve finale Beker van België

Sokah heeft de halve finales van de Beker van België bereikt na een spectaculaire zege in Diest. In de Oranjestad werd met 1-4 gewonnen van de regerende landskampioen en bekerwinnaar.
Pär Gerell opende de avond met 3-1-winst tegen de Wit-Russische kampioen Pavel Platonov. Quentin Robinot diepte Sokah's voorsprong daarna uit door Alexei Smirnov opzij te zetten (2-3), maar dan sloeg Diest terug. De Portugese kampioen Diogo Carvalho haalde het met 3-1 van Benjamin Brossier.
Het dubbelspel dan. Daarin was het tweetal Gerell-Robinot net iets sterker dan het duo Carvalho-Platonov.
Robinot maakte er ten slotte 1-4 van door in een thriller van formaat Platonov te vloeren. In de vijfde set liep Robinot uit tot 10-7, maar Platonov kwam terug en had zelfs twee matchwinten. Robinot knokte zich echter naar succes (14-12).
Winst dus en een ticket voor de halve finale voor Sokah. Daarin speelt Sokah thuis tegen Castellinoise, komende zondag ook tegenstander in de competitie. Wanneer die halve finale wordt gespeeld, is nog onduidelijk. De finale ligt wél al vast. Die wordt op donderdag 9 mei afgewerkt in het Luxemburgse Tenneville.

X

Right Click

No right click