Sokah kan bekerwinst niet herhalen

Sokah is er niet in geslaagd zijn bekeroverwinning van de vorige editie te herhalen. Het verloor zondag in de finale in Oostende van Diest met 4-2. De Hobokenaars krijgen op woensdag 22 mei in eigen huis een herkansing, met de landstitel als inzet.

Diest kwam meteen op voorsprong. Laurens Devos verloor in de vijfde set van de Wit-Rus Pavel Platonov, nadat hij een 2-0 achterstand in de sets had weggewerkt. Nadien verloor Nederlands kampioen Rajko Gommers van de Griek Kalinikos Kreanga (3-0).

Sokah herstelde het evenwicht. Jérémy Petiot liet de Rus Aleksej Smirnov kansloos (3-1) en Petiot en Gommers wonnen ook het dubbelspel (3-0).

Na de pauze verloor Gommers van Platonov (2-3). De tweede wedstrijd die pa na vijf sets verloren werd en Gommers gaf in die vijfde set een 5-1 voorsprong prijs. Tot slot verloor Devos van Smirnov (1-3).

Over een goede week staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Sokah heeft dan een gelijkspel voldoende om voor de eerste keer landskampioen te worden. In de heenronde werd het 3-3 in Diest en vorig seizoen won Sokah in Hoboken de bekerfinale tegen Diest met 4-1.

X

Right Click

No right click