Sokah bezorgt landskampioen Logis eerste nederlaag van het seizoen

In een zinderend en hoogstaand duel van de vijftiende speeldag van de competitie in de Belgische Superdivisie bezorgde Sokah Hoboken landskampioen Logis Auderghem zijn eerste nederlaag van het seizoen. Het werd 4-2 in Hoboken.
Kilomo Vitta was niet opgewassen tegen de Fransman Abdel Salifou en Jean-Michel Saive, maar Jérémy Petiot en Nederlands kampioen Rajko Gommers hielden de punten voor de Hobokenaars thuis. Gommers haalde het van Florent Lambiet en Abdelkader Salifou telkens met 3-2, Petiot had minder moeite om Lambiet en Saive te vloeren. Hij won van beiden met 3-1.
Door de overwinning van Sokah is de spanning in de strijd om de titel helemaal terug. Logis Auderghem blijft weliswaar leider met 42 punten, maar Virton volgt nu op één punt en Sokah op twee punten. Op de laatste speeldag van de competitie valt allicht de beslissing. Dan ontvangen ze in Virton de Brusselaars van Logis Auderghem.
Mogelijk krijgt de match Sokah-Logis wél een staartje, want Salifou kreeg in zijn wedstrijd tegen Gommers de rode kaart onder de neus geduwd. Het is afwachten welke disciplinaire sanctie de Fransman van Logis wacht. Het clubbestuur van Logis Auderghem overweegt echter ook klacht in te dienen tegen de beslissing van de scheidsrechters in Hoboken.
Overigens volgt op donderdag 20 april om 20 uur al een nieuwe confrontatie tussen Sokah en Logis in de Albert Einsteinlaan in Hoboken. Dan gaat het om de halve finale van de Beker van België.

Bron: Marc Gijs

 

X

Right Click

No right click